Let op: De reactie termijn voor deze vacature is verstreken. Kijk regelmatig op deze site voor de nieuwste vacatures.

40 uur (incl. ADV) | max. € 4.048,- bruto p/m (schaal 9) op basis van 36 uur | HBO niveau

Direct solliciteren

Dit doe je

We zoeken een ervaren, klantgerichte en resultaatgerichte Consulent Wmo voor het team Zorg. In deze dynamische functie adviseer je en stel je indicaties. Je hebt contact met zowel cliënten als hulpverleners in multidisciplinaire teams. Onze afdeling biedt je een basisplek, waar je onder andere je rapportages schrijft. Maar om echt te weten wat er speelt, zit je aan tafel bij zorgoverleggen en kom je bij de mensen thuis. Je bent in staat hulpvragen te verhelderen en brengt zo het probleem goed in kaart. Je maakt een inschatting van de mogelijkheden voor het inzetten van de eigen kracht van cliënten en de zwaarte van de problematiek. Je legt huisbezoeken af en stelt zelfstandig (her)indicaties. Je kunt goed omgaan met weerstand. Je bent in staat het verloop van het proces goed te vertalen naar de klant en alle betrokken partijen hierin mee te nemen.

Op respectvolle wijze de hulpvraag verhelderen en daarmee een passende indicatie stellen. Dat is mooi werk!”

Dit ben je

Je hebt tenminste een relevant HBO-diploma (bijv. SPH, SJD). Je kent de wet- en regelgeving op het brede sociale domein en je hebt specifieke kennis van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Je beschikt over inlevingsvermogen en je kunt je een oordeel vormen waarbij je gegevens en mogelijke handelswijzen in het licht van de wettelijke criteria afweegt. Zo kom je tot realistische beoordelingen. Je bent initiatiefrijk, kwaliteitsgericht en je kunt innovatief denken en handelen. In deze functie is zowel een goede mondelinge als schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid van groot belang. Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van indicaties ten behoeve van begeleiding, respijtzorg en beschermd wonen. Daarnaast weet je aanvragen voor ondersteuning op het gebied van o.a. huishoudelijke hulp, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen adequaat af te handelen. Je beschikt over enige medische kennis en je hebt ervaring met het voeren van integrale intakegesprekken ('keukentafelgesprekken'). Kennis van het systeem CSAM / Civision is een pré.

Dit bieden wij

Als je bij de gemeente Hellevoetsluis werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. 

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Sjoerd Kroon, via telefoonnummer 14 0181. Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.hellevoetsluis.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct, via onderstaande link. Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Hellevoetsluis en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteer nu!

Sollicitatieprocedure

Het zal je niet zijn ontgaan: er worden in Nederland allerlei maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook gemeente Hellevoetsluis zet de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers én sollicitanten voorop.

We begrijpen dat een sollicitatieprocedure in deze omstandigheden de nodige vragen oproept. Maar wij vinden het belangrijk om op zoek te blijven gaan naar de mensen die wij in onze organisatie zo hard nodig hebben. We houden in onze procedure rekening met de landelijke maatregelen. Omdat die per dag kunnen wisselen, kijken we steeds per moment wat de beste oplossing is voor de sollicitatieprocedure. Een telefonische procedure, of bijvoorbeeld een videogesprek, behoort tot de mogelijkheden. We doen er alles aan om je straks op een goede manier welkom te kunnen heten in onze organisatie!