Solliciteren op onze vacatures? Zo gaan we te werk.

Voor al onze vacatures geldt een reactietermijn van twee weken. Als je solliciteert maak je jouw persoonlijke gegevens bij ons team HR (human resources) bekend. Wij gebruiken jouw gegevens alleen tijdens de sollicitatieprocedure voor het selectieproces. Daarna wordt in week drie een selectie uit de sollicitaties gemaakt door het afdelingshoofd en HR. Wij streven er naar de gesprekken in de vierde week te plannen.

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Vaak volgt er dan een tweede gesprek waarin je uitgenodigd wordt voor het arbeidsvoorwaardengesprek. Zodra de sollicitatieprocedure is afgerond, vernietigen wij jouw gegevens. Wij volgen hiervoor de richtlijnen uit de NVP sollicitatiecode en houden rekening met de AVG.

Je krijgt van ons altijd een reactie. Voor vragen over een specifieke vacature wordt altijd een contactpersoon genoemd onderaan de vacaturetekst.

Bekijk alle vacatures

Assessment

Voor sommige functies nodigen we je graag uit voor een assessment. Wij laten dat in de vacaturetekst óf direct tijdens het eerste gesprek weten. Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen in je nieuwe functie. Een assessment helpt bij het bepalen welke competenties voor jouw ontwikkeling het belangrijkst zijn.