24 uur (incl. ADV) | max. € 4208,- bruto p/m (schaal 9) op basis van 36 uur | HBO niveau | met uitzicht op vast dienstverband

Direct solliciteren

Dit doe je

Als jeugdconsulent breng je op basis van informatie van collega’s in het sociaal gebiedsteam gezinssituaties in kaart om de juiste hulp te kunnen bieden. Jij onderzoekt  de jeugdhulp aanvraag van een gezin en indiceert (specialistische) zorg. Je maakt een objectieve beoordeling en bekijkt situaties als een groter geheel. Daarnaast voer je ook de rol van casemanager uit voor specialistische jeugdhulp die jij indiceert. In jouw adviserende- en indicerende rol sta je vanzelfsprekend in contact met inwoners, collega’s binnen het sociaal gebiedsteam en andere netwerkpartners. Je maakt deel uit van één van de vier deelteams van het sociaal gebiedsteam. Van alle casussen die jij in behandeling hebt verwerk je, grotendeels,  de administratie in digitale registratiesystemen

Bijdragen aan een veilige en stabiele omgeving voor kinderen. Dat is mooi werk!"

Dit ben je

Je hebt een minimaal een hbo-opleiding richting Social Work (of vergelijkbaar). Het hebben van een SKJ registratie, of deze binnen afzienbare tijd kunnen halen is een vereiste. Je hebt kennis van complexe gedrags- en ontwikkelingsproblematiek in gezinssystemen, pedagogiek en kinder- en jeugdpsychiatrie. Bij voorkeur heb je ervaring met gezinnen binnen een drangkader. Ook heb je affiniteit met stevige regievoering. Verder ben je bekend met het hulpaanbod en de diagnostische en risicotaxatie- instrumenten en je weet deze in te zetten. Je hebt een flexibele houding, bent analytisch sterk, en houdt overzicht zodat je de juiste prioriteiten kunt stellen. Jij bent empathisch en beschikt ook over een groot probleemoplossend denkvermogen.

Dit bieden wij

Als je bij de gemeente Hellevoetsluis werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast bieden wij een prima pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op CAO Gemeenten, waaronder een individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Liz Servais, via telefoonnummer 14 0181 (werkdagen ma di wo do). Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.hellevoetsluis.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct, via onderstaande link. Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Hellevoetsluis en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteer nu!

Sollicitatieprocedure en corona

Gemeente Hellevoetsluis zet de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers én sollicitanten voorop. Wij houden in onze procedure rekening met de landelijke coronamaatregelen. Omdat die regelmatig wijzigen, kijken we steeds per moment wat de beste oplossing is voor de sollicitatieprocedure. Een telefonische procedure, of bijvoorbeeld een videogesprek, behoort tot de mogelijkheden. We doen er alles aan om je straks op een goede manier welkom te kunnen heten in onze organisatie!