18 uur | max. € 4494,- bruto p/m (schaal 10) op fulltime basis | HBO niveau

Direct solliciteren

Het werk

De griffie ondersteunt en adviseert de gemeenteraad bij de uitvoering van zijn taken. De griffie van de gemeente Brielle bestaat momenteel uit de raadsgriffier en een parttime commissiegriffier. Westvoorne kent een raadsgriffier en een parttime notuliste. In Hellevoetsluis wordt de griffie gevormd door de raadsgriffier, de plaatsvervangend griffier en 2 parttime griffieondersteuners. De drie gemeenten kennen een maandelijkse vergadercyclus, bestaande uit drie commissievergaderingen en een besluitvormende raadsvergadering. Tussendoor zijn er nog regelmatig aanvullende sessies.


Als raadsadviseur/commissiegriffier in één van de drie gemeenten heb je een brede afwisselende en verantwoordelijke functie. Je treedt op als commissiegriffier van één of meerdere commissies en je ondersteunt, adviseert en informeert raads- en commissieleden in hun kaderstellende, controlerende en volksvertegenwoordigende rol. Je draagt zorg voor het secretariaat van de raadscommissies, waaronder de verslaglegging. Je denkt actief mee over de ontwikkeling van de raad en de griffie van de te vormen gemeente Voorne aan Zee. Het betreft een tijdelijke functie tot 1 januari 2023.

 

Jouw profiel

Je bent klantgericht, hebt dienstverlening aan de raad in je DNA zitten, je bent politiek neutraal en hebt gevoel voor en inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je bent communicatief sterk, je gedijt in dynamiek en bent stressbestendig en je houdt overzicht, bent ordelijk en gaat voor kwaliteit. Je werkt en denkt op HBO niveau, bent bereid om in de avonduren te werken en hebt bij voorkeur ervaring als raadsadviseur of commissiegriffier. Je kunt uitstekend overweg met digitale systemen (Notubiz).

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie met leuke collega’s, die net als jij hard werken en die voor je klaar staan als dat nodig is. Flexibele werktijden en de mogelijkheid om in overleg met de raadsgriffier thuis te werken, zodat je werk en privé goed in balans is. Je krijgt de ruimte om verschil te maken en veranderingen door te voeren.

 

Interesse?

Kom je jouw plannen waarmaken in onze gemeente? Mail je sollicitatiebrief en CV op zijn laatst 6 juni 2021 naar vacatures@westvoorne.nl. Sollicitaties worden op 1 plek verzameld. Heb je voorkeur voor 1 van de 3 gemeenten? Geef dit dan aan in je motivatie. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Bas Nootenboom, raadsgriffier Brielle, telefoon: (06) 41 59 50 81, Ronald de Vries, raadsgriffier Westvoorne, telefoon: (06) 18 52 40 67 of René van Loon, wnd raadsgriffier Hellevoetsluis,
telefoon: (06) 34 47 39 87.

Direct solliciteren

De gemeenteraden van Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis hebben besloten dat de drie gemeenten per 1 januari 2023 opgaan in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. De komende 21 maanden wordt deze nieuwe gemeente vormgegeven.
Binnen de gemeentehuizen heerst een open cultuur en een informele werksfeer. Ons personeelsbeleid is sterk gericht op loopbaanontwikkeling. We kennen een goed opleidingsbeleid. Arbeidsvoorwaarden kunnen individueel en flexibel worden ingezet.