Over Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een oude, maar moderne vestingstad aan het Haringvliet met ongeveer 40.000 inwoners. Door de ligging aan het water is er veel activiteit op het gebied van watersport en ook de liefhebbers van strand, water en cultuurhistorie kunnen hier hun hart ophalen.

Volop variatie

Hellevoetsluis kent vele gezichten. De historische Vesting (ooit de belangrijkste Marinehaven van ons land), de voormalige gemeenten Nieuwenhoorn, Oudenhoorn en Nieuw-Helvoet met hun eigen dorpse karakters en de moderne woonwijken uit recentere tijden. Hellevoetsluis is een perfecte woonplaats voor mensen die op zoek zijn naar rust en een omgeving met veel water en groen, maar ook met alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik.

Mooie omgeving

In de bos- en waterrijke omgeving kun je naast het maken van prachtige wandel- en fietstochten ook naar het strand van Haringvliet. Het is dan ook een populaire plek voor watersporters en zonaanbidders. Met de auto ben je in ca. 30 minuten in Rotterdam, waar alle voorzieningen van een wereldstad te vinden zijn. 

Historische vesting
Strand Hellevoetsluis

Veel te doen

Een rijke historie, een groot en gezellig winkelcentrum, terrasjes aan het water, volop restaurants, bars, musea én evenementen. Hellevoetsluis biedt het allemaal.

Historie en cultuur

Hellevoetsluis heeft een sfeervolle Vesting en haven. De afgelopen eeuwen was de Vesting Hellevoetsluis een marinehaven en een legerplaats. Er zijn nog gebouwen te vinden die herinneren aan die tijd zoals de Kazerne Fort Haerlem, opgeknapte bunkers en een kustbatterij uit 1880. In het begin van de 17e eeuw is de Vesting aangelegd om de handels- oorlogshaven te versterken. In de vesting zijn tegenwoordig diverse eetgelegenheden en winkels te vinden. Op een terras met uitzicht op de haven en het water is het hier heerlijk toeven. 
 

Terras in de vesting
Kazerne Haerlem

We doen het niet alleen

Hellevoetsluis ligt op Voorne-Putten, in de provincie Zuid-Holland. De gemeente maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. We werken nauw samen met onze buurgemeenten, regio en andere partners. Met elkaar werken we bijvoorbeeld aan een duurzame leefomgeving voor onze inwoners, goede bereikbaarheid en veiligheid.