24 uur (incl. ADV) | max. € 4494,- bruto p/m (schaal 10) op basis van 36 uur | HBO niveau

Solliciteer hier!

Dit doe je

Hellevoetsluis is één van de deelnemende gemeente aan het experiment gesloten coffeeshopketen, oftewel het wietexperiment. Tijdens het experiment geldt alleen de experimenteer wet- en regelgeving voor de teelt en verkoop van hennep. Gedurende de looptijd van het experiment zoeken wij een collega met een juridische achtergrond, gespecialiseerd op het gebied van beleid en handhaving. In deze functie ontwikkel en actualiseer je het coffeeshop- en drugsbeleid, het handhavingsprotocol en stel je adviezen, concept-beschikkingen en vergunningen op. Ook ondersteun je de BOA’s bij controles en de gevolgen hiervan. Verder toets en bewaak je de juridische correcte toepassing van het beleid en procedures op het vakgebied, stel je pleitnota’s en/of verweerschriften in het kader van bezwaarschriften (inclusief zienswijze) op en vertegenwoordig je de gemeente bij de bezwarencommissie. Ook beoordeel je de adviezen van de bezwarencommissie en adviseer je het bestuur over te nemen besluiten. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met het team juridische zaken, de BOA’s en je directe collega’s van het team Veiligheid.

Meer informatie over het aan het experiment gesloten coffeeshopketen kun je vinden op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/experiment-gesloten-coffeeshopketen-wietexperiment

Bijdragen aan een innovatief en uniek project, dat is mooi werk!

Dit ben je

Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond in juridische richting, zoals HBO-(bestuurs)recht. Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als jurist handhaving bij een gemeentelijke instelling en hebt ook ervaring met beleidsontwikkeling op het gebied van handhaving. Verder heb je kennis van wet en regelgeving op het gebied van bestuursrechtelijk handhaven op uiteenlopende terreinen. Je bent een teamplayer, politiek-sensitief, gespreksvaardig en in staat ‘out of the box’ te denken.

Dit bieden wij

Als je bij de gemeente Hellevoetsluis werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. 

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Linda Bel, via telefoonnummer 14 0181. Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.hellevoetsluis.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct via onderstaande link. Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Hellevoetsluis en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteer hier!

Sollicitatieprocedure

Het zal je niet zijn ontgaan: er worden in Nederland allerlei maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook gemeente Hellevoetsluis zet de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers én sollicitanten voorop.

We begrijpen dat een sollicitatieprocedure in deze omstandigheden de nodige vragen oproept. Maar wij vinden het belangrijk om op zoek te blijven gaan naar de mensen die wij in onze organisatie zo hard nodig hebben. We houden in onze procedure rekening met de landelijke maatregelen. Omdat die per dag kunnen wisselen, kijken we steeds per moment wat de beste oplossing is voor de sollicitatieprocedure. Een telefonische procedure, of bijvoorbeeld een videogesprek, behoort tot de mogelijkheden. We doen er alles aan om je straks op een goede manier welkom te kunnen heten in onze organisatie!